Bezoek het Aspergepunt
Ontdek alles wat het Aspergepunt te bieden heeft, van boeiende tentoonstellingen tot culinaire belevingen. Je wordt ondergedompeld in een moderne beleving met verhalen van vroeger en nu, met woord en beeld, en digitale extra’s. Het wordt een interactieve mix van horen, zien, voelen, ruiken en proeven.
Het Aspergepunt is vrij toegankelijk.
Van historische tuin tot modern belevingscentrum
Een van de trekpleisters van groendomein Hof van Coolhem was jarenlang de aspergetuin met zijn luifel, waar vrijwilligers van de Vriendenkring Hof van Coolhem asperges teelden en rondleidingen gaven over de teelt en geschiedenis van deze bijzondere groente.
Die oude luifel is nu getransformeerd tot een modern belevingscentrum, genaamd het ‘Aspergepunt’
Samenwerking met lokale partners voor een unieke ervaring
De gemeente Puurs-Sint-Amands krijgt in dit project de steun van veel professionele partners. Naast de Vriendenkring van Hof van Coolhem zet ook eetcafé Hof van Coolhem, Nektari, restaurant Eyckerhof, aspergebedrijf Amelinckx, de werkgroep Erfgoed Puurs-Sint-Amands, Greta Rochtus, Elke Dewitte, Goossens Malderen en LIEZELE VELT de schouders onder dit project. Elk vanuit hun eigen expertise hebben zij hun kennis gedeeld om een pareltje te maken van het Aspergepunt.
Toerisme Vlaanderen
Het Aspergepunt is gerealiseerd dankzij de relance subsidieoproep vanuit Toerisme Vlaanderen in functie van de culinaire beleving.
De Vlaamse eet- en drinkcultuur is diepgeworteld in onze geschiedenis en wordt gekenmerkt door innovatie, traditie en vakmanschap. In Vlaanderen hebben we een uitgebreid aanbod van lokale producten, typische gerechten, drink- en eetgelegenheden op alle niveaus en specifieke eet- en drink gewoonten.
Voor 1 op de 5 Europeanen is lekker eten en drinken een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van hun reisbestemming.
Culinaire belevingen zijn voor bezoekers een uitgelezen manier om Vlaanderen beter te leren kennen.
Bij Toerisme Vlaanderen streven ze naar een duurzame toekomst voor onze rijke Vlaamse eet- en drinkcultuur. Ze ondersteunen projecten die Vlaanderen als culinaire topbestemming versterken. Zo ontwikkelen ze de sector en verrijken ze het toeristisch aanbod. Daarnaast werken ze aan een sterke reputatie en inspireren we internationale fijnproevers om Vlaanderen te ontdekken.